tiistai 8. kesäkuuta 2010

Striving to be perfect, trying not to let you down.


Ruokatauko. Kävelen rappuja alas pukuhuoneeseen. Istahdan tuolille ja huokaisen. Avaan kaapin ja otan laukun esiin. Nostan esiin pussin jossa on kolme pientä muovirasiaa jotka äiti laittoi mukaani lounaaksi. Avaan ensimmäisen, sinisen. Pala mustikkapiirakkaa. Laitan sen penkille viereeni. Avaan seuraavan, vihreän rasian. Salaattia. Lasken sen sinisen purkin viereen. Sitten viimeinen, suurin rasia. Avaan sen, siellä on wokkivihanneksia ja spagetinpätkiä. Lasken sen viereeni. Katselen kolmea purkkia, jotka äitini on huolella laittanut mukaani. Huokaisen ja pyydän hiljaa anteeksi äidiltäni. Kaavin purkkien sisällöt roskikseen.

Olen kamala. Olen retkahtanut, syönyt liikaa. Päivät menevät hyvin, kunnes tulen kotiin. Näkkäriä, leipää, päärynää, omenaa, lakua.... Mitä enemmän syön, sitä enemmän ahdistun. Syödessäni ajattelen että "näinhän ihmiset normaalisti tekevät, ei tämän kuulu olla mikään rangaistuksen arvoinen asia." Kun olen syönyt, pala nousee kurkkuun. Ahdistun. Miksi tuokin piti syödä kun olet jo valmiiksi sotanorsu.

Miksi en osaa, miksi en onnistu?
En jaksa enään epäonnistua.
Haluan lopettaa syömisen kokonaan, tulla pieneksi keijuksi.

2 kommenttia:

  1. Sinä olet jo pieni keiju, saat syödä jo aivan normaalisti. Olisit aina saanut syödä aivan normaalisti, kuten kaikki muutkin ihmiset. Sinä et ansaitse valtavaa ahdistusta, epäonnistumisen tunnetta. Sinä ansaitset paljon parempaa, onnellisuuden ja ilon :)
    Et varmasti ole mikään sotanorsu, tiedän sen. Me kaikki tiedämme sen. Toivoisin vain, että sinäkin ymmärtäisit sen <3 Voimia!

    VastaaPoista
  2. Susta ei tule mitään pientä keijua vaan säälittävä ihmisraunio, jonka toimintakyky ja -kapasiteetti on lapsen tasolla. Voin sanoa kokemuksesta (bmi 12) ettei mikään alipaino tee onnelliseksi.

    VastaaPoista

I told another lie today
And I got through this day
No one saw through my games
I know the right words to say
Like "I don't feel well," "I ate before I came"
Then someone tells me how good I look
And for a moment, for a moment I am happy
But when I'm alone, no one hears me cry