sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Everything is not what it seems like


Läskiläskiläskiläskiläskiläski

Mistä aloittaisin? Jos sanotaan näin, että päivä on ollut syömisen kannalta k-a-t-a-s-t-r-o-f-i. Olen syönyt liikaa... Minä todella vihaan viikonloppuja. Aamulla olin niin väsynyt ja sekaisin että söin mokkapaloja. Enkä vain kaksi tai kolme, söin neljä! Oksentakaa. Kun vihdoinkin älysin mitä olin tehnyt, menin kalorilaskuriin ja meinasin pyörtyä: 1240 kaloria!! Tunsin kuinka läski alkoi hitaasti mutta varmasti kerääntymään. Käsivarsiin, vyötärölle, reisiin. Tuplaleuka paisui. Mitä minä oikein ajattelin?? Tärisin ahdistuksesta ja inhosta, ahdistuksen kyyneleet tulvivat silmiin enkä nähnyt mitään. Ilma ei kulkenut. Oksetti. Teki mieli repiä kaikki läskit irti, tarttua vain kiini ja repiä kaikilla voimilla. Ilmoitin äkkiä äitille että menisin kirjastoon, ja lähdin kävelemään. 76 minuuttia kävelin, enkä meinannut saada ilmaa koska ahdisti. Tunsin vain, kuinka läskit kasvoivat koko ajan, ja kaikki oli itse aiheutettua. Joko oksensit?


Eksyin muuten tossa äsken iltalehden(?) painopäivyriin, joka oli sitä mieltä että mun pitäisi syödä 1300 kaloria päivässä jotta "laihtuisin paljon". Homman nimi on se että se laskuri antaa kalorimäärän joka ei lihota, ja siinä voi valita että haluaako pysyä samassa painossa, laihtua vähän vai laihtua paljon. Valitsin "laihdu paljon", ja se antoi ton 1300 kaloria. Mutta eihän se voi olla niin paljon? Peruskulutuksekseni se sanoi 1500 ja risat. Voiko toi olla totta? 1300 kaloria on todella paljon... Pitää miettiä, jos kokeilee syödä tasan 1300 kaloria joka päivä viikon, ja sitten katsoa jos se toimii. Aion muuten punnita itseni joka perjantai tästä lätien, joten saatte nähdä aina silloin miten menee. Jos menee....Olen toivoton tapaus.

Huomenna aion vääntää sen happymaskin naamalle, olla iloinen koulussa ja hyvällä tuulella. se taitaakin olla ainoa asia joka multa nykyään onnistuu. Feikkaaminen muille, olla "iloinen".

6 kommenttia:

 1. Niin, ärsyttävää kun ehtii iloita kun tuntee tehneensä edes miltein kaiken oikein. Sitten sataakin kuraa niskaan...

  Muistatko tuon painopäivyrin osoitetta?

  VastaaPoista
 2. Jos sun peruskulutus on 1500 ja risat niin se tarkottaa käytännössä sitä, että kulutat 1500 ja risat jos et tee mitään, yhtään mitään, makaat vain paikallasi koko päivän. Pelkkä istuminen, käsien liikuttelu, seisominen ja käveleminen ja kaikki pieni mitä tekee normaalin päivän aikana ja mitä ei erikseen liikunnaksi lasketa, niin nostaa tota päivän kulutusta ainakin parin sadan kalorin verran Eli mun pointti on se, että sun todellinen energiamäärä mitä päivässä kulutat on vähintään sen 1700 kcal, luultavasti vieläkin enemmän. :)

  VastaaPoista
 3. Musta tuntuu ihan samalta, jokainen päivä hymyillen läpi, vaikka sisällä itken.

  VastaaPoista
 4. hei älä usko noit lehtien tekemiä juttuja laihdutuksesta. joku epätoivonen laihduttaja on varmaan väsännyt niitä...
  Meilläki tehtii mokkapaloja. Hitsi, kun halusin ottaa yhden, vaikka vihaan suklaata.
  Älä ota paineita noista palasista. Se on tää kerta, et sä tule tulevaisuudessa joka päivä ottaa niitä. Mitäs jos sun elimistö olikin "potkun" tarpeessa ja aineenvaihdunta vilkastui? Huomenna on joka tapauksessa uusi päivä ja rutiinit tulee mukaan...

  VastaaPoista
 5. Mä en koskaan usko noita juttuja, vaikka terveystiedonkirjatkin höösää kannesta kanteen, miten kasvava nuori tarvitsee lähemmäs 3000 kaloria päivässä O__o

  Tsemppiä ♥

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa vaan lukemaan! Kyllä me pystytään saavuttaamaan pienemmät kg, vaikka se haastavaa onkin!
  Mitä tuohon 1300kcal laihtumiseen tulee, itse kyllä uskon, että sillon laihtuu, mutta todella hitaasti. Onhan mukamas joku raja , että alle 1200kcal vähempää ei saisi syödä, koska se on epäterveellistä laihduttamista ym muuta roskaa. Itse en kyllä ainakaan 1300kcal linjalle lähtisi. Tuntuu aivan liialta!
  Tsemppiä paljon! :)

  VastaaPoista

I told another lie today
And I got through this day
No one saw through my games
I know the right words to say
Like "I don't feel well," "I ate before I came"
Then someone tells me how good I look
And for a moment, for a moment I am happy
But when I'm alone, no one hears me cry